Meester John

john.vandenbosch@movare.nl

Mag ik me even voorstellen?

Ik ben John van den Bosch. Ik ben dit schooljaar op maandag de groepsleerkracht van groep 3 en op woensdag en donderdag de groepsleerkracht van groep 7. In groep 3 werk ik samen met Juf Jacqueline en in groep 7 nog even met meester Roy en vanaf half november met juf Laura. Op dinsdag is mijn vrije dag en op vrijdag werk ik als intern begeleider voor de bovenbouw en neem ik soms de lessen van juf Jacqueline over. Ik vind het fijn om samen met een andere collega een groep te hebben, vandaar dat ik les geef aan 2 groepen.

Ik ben in 1984 begonnen als leerkracht op Bs de Schacht, zoals Bs Mijn Spoor vóór de fusie met Bs de Pyramide heette. Toevallig had ik toen ook groep 3. Verder heb ik gewerkt in de groepen 4,5,6 en 8. In 2001 wilde ik me gaan specialiseren in het lesgeven aan kinderen die extra zorg nodig hebben, hierbij moet u denken aan kinderen met adhd, kinderen met een vorm van autisme, kinderen met hechtingsproblematiek, kinderen met een problematische thuissituatie etc. Ik kwam toen terecht op de toenmalige VSO de Zonnewijzer (nu de Pyler). Ik heb daar 2 jaar lesgegeven aan jongeren van 12 tot 18 jaar. Daarna werd ik hier teamleider van de onderbouw. Ik heb hier met héél veel plezier gewerkt en ik heb heel veel geleerd m.n. in de omgang met jongeren waarbij de ontwikkeling qua leren of qua omgaan met elkaar niet zo vanzelfsprekend is. Hier heb ik ook geleerd en ervaren dat aandacht, structuur en voldoende tijd voor een kind essentieel zijn voor een goed leerproces.

Ik ben in 2019 weer teruggekomen naar Bs Mijn Spoor, omdat ik het leuk vond om terug te keren naar de plek waar ik ooit begonnen was en om mijn opgedane ervaringen te delen met mijn collega’s en te gaan gebruiken voor kinderen die op onze school ook wat extra zorg nodig hebben. Ik ben trouwens heel blij dat ik met dit fantastische team mag samenwerken.

Naast het lesgeven ben ik ook medeverantwoordelijk voor het schoolvoetbal en de carnavalsviering, ik ben bouwcoördinator van de bovenbouw en lid van het managementteam.

Ik vind het belangrijk dat we korte lijnen hebben met ouders en dat we in het belang van uw kind op een fijne constructieve manier samenwerken. Ik ga ervan uit dat we een fijn schooljaar met elkaar hebben.