Nieuwsbrief oktober 2021

Nieuwsbrief oktober 2021

De bladeren vallen, het is herfst en dus naderen we alweer de eerste vakantie, de herfstvakantie. Het schooljaar is goed gestart. Leerzame maar ook leuke activiteiten hebben plaatsgevonden naast de basisvakken, zoals rekenen en taal.

Een greep hieruit:

– De muziekdocent de heer René Schols verzorgt iedere dinsdag muzieklessen. Canon zingen, body      percussie en ritmes tikken met boomhackers zijn voorbeelden van muzikale bezigheden tijdens deze lessen.

– De Kinderboekenweek startte woensdag 6 oktober met het thema “Worden wat je wil”. De leerkrachten, verkleed in een bepaald beroep zoals onder andere automonteur, zakenman, brandweervrouw en goochelaar, verwelkomden de leerlingen. De leerlingen kwamen zelf ook in de mooiste outfits, die ze mochten tonen tijdens de modeshow op de leerpleinen. Ook werd gezamenlijk gedanst op het liedje van de Kinderboekenweek. Verder ging tijdens deze week op spontane tijden een leesbuzzer af om de leesbeleving te stimuleren. As de leerlingen de buzzer hoorden, lieten ze alles uit de handen vallen en gingen stillezen. Natuurlijk werd ook door elke groep een bezoek aan de bibliotheek gebracht om daar deel te nemen aan een activiteit rondom lezen. Daarnaast zijn de kleutergroepen naar de supermarkt geweest en zijn de brandweer en orgelman op school komen vertellen over hun beroep. Dat was erg interessant en op de orgelmuziek werd natuurlijk gedanst.

– De leerlingen van de groepen 6 tot en met 8 hebben meegedaan met Schoolvoetbal. Groep 6 heeft de fairplay-prijs gewonnen. Wat zijn we trots op deze toppers!

– In de week na de herfstvakantie staat ook meteen een gezellige groepsactiviteit gepland, namelijk het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen zullen samen ontbijten op school op donderdag 4 november. Dat wordt een smakelijk feest!

We wensen iedereen alvast een fijne vakantie en zien jullie graag maandag 1 november weer terug!

Namens het hele team,

Ilona Ploem schooldirecteur

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details