Nieuwsbrief December 2021

Voordat we dit feest willen beschrijven, wil ik graag eerst even terugblikken op de afgelopen weken. Zowel de leerkrachten als de kinderen hebben tot nu toe hard gewerkt aan de basisvakken, zoals rekenen, taal en lezen. Dit was niet altijd gemakkelijk. Steeds was een aantal leerkrachten of kinderen afwezig vanwege het feit dat ze ziek waren of in quarantaine moesten. Zowel afstands- als fysiek onderwijs werd gegeven. Dit alles zorgde voor onrust en vroeg van u en van ons anders organiseren en vooral veel flexibiliteit. Ook kwam ineens een ander virus, de waterpokken, opzetten waar veel kinderen in de onderbouw last van hadden. Toch heeft iedereen zich er goed doorheen geslagen. Betrokken leerkrachten en blije, enthousiaste, hardwerkende kinderen in de school, waren zichtbaar. Daarbij ontvingen we dankbare woorden van u. Wij willen dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor de inzet en hulp, waardoor alles tot nu toe toch redelijk soepel is verlopen. Dank u wel!!!!!

Schoolontbijt

Na de herfstvakantie hebben we heerlijk gezamenlijk genoten van het schoolontbijt. Samen met de klasgenoten ontbijten blijft een feest.

Anders organiseren

De kinderen leren niet alleen maar van de juf /meester of uit de boeken, maar ook via spellencircuits, kahoots, dansjes, renspellen, enz. Dat spelend en bewegend leren zorgt ervoor dat de kinderen betrokken en enthousiast blijven. Het leren lukt dan ook ineens beter. Ook de “grey of the day” slaat goed aan bij de groepen 5 t/m 8. De kinderen willen het antwoord op het raadsel weten en gaan ermee aan de slag. Mooie mindmaps en andere werkstukken zijn gemaakt. Een goede ontwikkeling en mooie resultaten worden ook behaald in de schakelklas rekenen en in de “plusgroep”. Deze activiteiten hebben er mede voor gezorgd dat de kinderen met plezier naar school blijven komen en succeservaringen hebben opgedaan.

Sinterklaas

Op woensdag 24 november hebben de kinderen hun schoen mogen zetten. De volgende ochtend troffen we een vreemde school aan. Allemaal behang hing uit de ramen en lag op de grond. De behangpiet was geweest. Hij had er een zooitje van gemaakt, maar heeft er wel ook voor gezorgd dat de schoentjes gevuld waren. Dat was wel even spannend.

De ouderraad had een mandarijntje voor ieder kind toegevoegd, dat lekker heeft gesmaakt.

Op vrijdag 3 december kwam Sinterklaas op school. Hij had zijn piet meegenomen. Hij was erg blij met het mooie behang dat de kinderen gemaakt hadden. De kinderen hebben gezongen en gedanst. Daarna kregen ze van Sinterklaas een leuk cadeautje.

De oudere kinderen hadden mooie surprises gemaakt voor elkaar. We waren super trots op hen hoe hard ze hieraan gewerkt hebben en zo’n mooie knutsels hebben gemaakt. Chapeau!

Kerstmis Helaas kwam het verdrietige nieuws dat de kerstvakantie vervroegd werd. Gelukkig hadden we voor de zekerheid een alternatieve eerdere datum gepland voor de kerstviering. Dat kwam dus goed uit, waardoor de kerstviering toch kon doorgaan.

De ouderraad had gezorgd voor een frietkraam waar de kinderen een frietje en een snack naar keuze konden gaan halen. Eerst leuke activiteiten in de klas. De kinderen zagen er prachtig uit en mochten hun outfit natuurlijk showen. Vervolgens gingen ze dan naar die frietkraam om samen te eten in het met lichtjes versierde lokaal. Ook was er natuurlijk kerstmuziek en een open haard op het bord. Het was een heel gezellige dag waar het met kerstmis toch om draait: lief zijn voor elkaar en samenzijn. Dat is zeker gelukt.

De ouderraad heeft zich bij beide vieringen weer enorm ingezet om de schooltijd voor de kinderen extra leuk te maken. Dit lukt vanwege uw bijdrage. Als u daaraan bijgedragen heeft, willen wij u daarvoor nogmaals bedanken. Is het u nog niet gelukt, zou het fijn zijn als u het bedrag toch nog over kunt maken of contant op school af te geven.

We hopen met z’n allen dat de school weer op maandag 10 januari open mag gaan. Mocht dat niet het geval zijn, zijn we genoodzaakt om over te gaan op afstandsonderwijs. Dat gaat ons ook wel weer lukken, we houden de moed erin.

Mocht u dan een laptop van school nodig hebben en u heeft dit nog niet aan de leerkracht van uw kind via Parro doorgegeven, willen wij u vragen dit zo spoedig mogelijk alsnog te doen. Dan kunnen we meteen de maandag alle voorbereidingen treffen om dinsdag 11 januari te starten met de online-lessen.

Maar nogmaals als het volgens de landelijke maatregelen mogelijk is, zien we graag alle kinderen weer de 10de op school!

Alvast hele fijne kerstdagen en een goed, gezond 2022!

Namens het hele team, Ilona Ploem schooldirecteur

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details