Juf Monique

mwolters@jenshelpt.nl

Mijn naam is Monique Wolters en woon in het mooie Belgisch Limburg.

Sinds oktober 2019 ben ik werkzaam in de startklas van Bs Mijn Spoor als pedagogisch medewerker vanuit Jens.

In 1997 ben ik begonnen bij Xonar in Maastricht waar ik ruim 15 jaar met buitenlandse jongeren heb gewerkt als groepsleidster. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar een behandelgroep voor jongeren met autisme. Ik heb de opleiding Orthopedagogie afgerond aan de UCLL in Hasselt (HBO) en diverse scholingen en trainingen gedaan rondom autisme en het werken met kinderen en gezinnen (in het algemeen).

Na bijna 25 jaar werkzaam in de residentiële jeugdzorg, heb ik het Heerlense opzocht. Elke dag werk ik met heel veel plezier met de jongste kinderen in de startklas.

“ It takes a village to raise a chid” , een oud Afrikaans gezegde waarmee bedoeld wordt dat niet alleen ouders hun kind opvoeden maar dat alle mensen in de directe omgeving van het kind hierbij betrokken zijn. Niet alleen thuis maar oa. ook familie, vrienden, sportclubs voorschoolse opvang maar ook school.

De startklas is een samenwerking tussen onderwijs en zorg waarbij wij ‘ onze kinderen’ net dat extra steuntje in de rug geven om zich verder te kunnen ontplooien. Zowel op didactisch als pedagogisch gebied.

Naast de startklas ben ik ook werkzaam als ambulant werker in gezinnen en ook dit doe ik met veel ‘goesting’.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details